سفارش تبلیغ
صبا ویژن
لغزش دوستت را برای هنگام یورش دشمنت، تحمّل کن . [امام علی علیه السلام]
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از همه جا-از همه چیز-اخبارهای مورد علاقه من-مقالات-یادداشتهای من
  • پست الکترونیک
  • شناسنامه
  •  RSS 
  • پارسی بلاگ
  • پارسی یار
  • روزنامه کارگزاران اعظم ویسمه:

    هیات 9 نفره‌ای از اصولگرایان راه‌یافته به مجلس هشتم مسوول انتخاب هیات رئیسه مجلس آینده شده است. با تغییر اندک در ترکیب جمع 6نفره شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان قرار است جمعی 9 نفره متشکل از حسین فدایی، علیرضا زاکانی، اسدالله بادامچیان، شهاب‌الدین صدر، محمدرضا باهنر، روح‌الله حسینیان، غلامعلی حدادعادل و علی لاریجانی با جمع‌بندی نهایی در میان خود کاندیدای ریاست مجلس هشتم را به سایر اصولگرایان راه‌یافته به مجلس آینده معرفی کنند. یکی از نمایندگان مجلس با اعلام این خبر به خبرنگار کارگزاران گفت که مباحثی پیرامون 11 نفره شدن این ترکیب مطرح است اما در نهایت این جمع روز پنجشنبه در مورد ریاست مجلس تصمیم می‌گیرند. اصلی‌ترین کاندیداهای ریاست مجلس هشتم غلامعلی حدادعادل و علی لاریجانی هستند. بنا به اظهارات شورای مرکزی جبهه متحد و اصولگرایان مجلس قرار است در نهایت یک نفر از این کاندیداها در صحن علنی مجلس برای تکیه بر کرسی ریاست کاندیدا شود. از ابتدای قطعی شدن حضور لاریجانی در انتخابات مجلس آنچه مشخص شد حضور رقیبی قدر برای غلامعلی حدادعادل بود. در تمام این مدت نیز رقابت نزدیکی میان این دو چهره اصولگرا برای تکیه بر کرسی ریاست صورت گرفت اما از همان ابتدا وزنه لاریجانی نسبت به حدادعادل سنگین‌تر بود.

    لاریجانی با عزیمت از تهران به قم و کاندیداتوری از این شهر حمایت قاطع علما و مراجع را با خود همراه ساخت اما حمایت از لاریجانی تنها به علمای قم محدود نشد، بلکه مهمترین خبری که روز گذشته خبرنگار کارگزاران از راهروهای پارلمان کسب کرد حمایت علی‌اکبر ناطق‌نوری روحانی شاخص و بلندپایه راست سنتی از او است، که روزی خود در مجلس چهارم و پنجم در جایگاه ریاست بوده است. براساس شنیده‌ها اکنون کمیته‌ای با ریاست ناطق‌نوری در حال رایزنی و فعالیت برای ریاست لاریجانی بر مجلس هشتم است. اما شرایط زمانی برای حدادعادل سخت‌تر می‌شود چراکه شنیده شد محمدرضا باهنر نایب حدادعادل در مجلس هفتم با حضور در این کمیته برای ریاست لاریجانی تلاش می‌کند. محمدرضا باهنر در گفت‌وگویی که اخیرا در مورد ریاست مجلس داشت تلویحا به این موضوع اشاره کرده و گفته بود نمی‌توان از مجلسی که ترکیب دوسوم نمایندگان آن تغییر کرده است انتظار داشت ترکیب هیات رئیسه حفظ شود. برخی از نمایندگان اصولگرا مهم‌ترین برگ برنده حدادعادل برای جلب آرای نمایندگان برای حفظ جایگاه ریاست مجلس را حمایت مقام معظم رهبری از او می‌دانند و این در حالی است که روز گذشته برخی از نمایندگان عنوان کردند مقام معظم رهبری در پاسخ به سوالی در خصوص ریاست مجلس فرموده‌اند، دخالتی در این قضیه ندارند و نمایندگان خود باید رئیس مجلس را تعیین کنند. با انتشار این خبر در راهروهای مجلس فضا کاملا به نفع علی لاریجانی چرخید. بسیاری از نمایندگان راه‌یافته به مجلس هشتم با استناد به نحوه ریاست حدادعادل در مجلس هفتم انتقادات جدی به عملکرد وی دارند. در همین رابطه براساس اخبار شنیده شده نمایندگان مجلس آینده در جمع‌های مختلف جلسات متعددی را با علی لاریجانی داشته‌اند. اگر غلامعلی حدادعادل با برپایی مهمانی زودهنگام برای منتخبان دور اول انتخابات کوشید آرای نمایندگان را جلب کند علی لاریجانی در فضای سکوت خبری خود را برای ریاست آماده می‌کرد. رایزنی‌های لاریجانی برای ریاست مجلس از ایام نوروز و در دیدوبازدیدهای عید با مراجع آغاز شد اما یکی از نمایندگان مجلس گفت که صادق لاریجانی برادر بزرگتر علی لاریجانی به کمک او آمده و رایزنی‌هایی را با مراجع و علما در قم داشته است؛ در همین رابطه شنیده شد علی بنایی دیگر نماینده قم نیز مسوول پیگیری امور مربوط به روحانیت در بحث حمایت از کاندیداتوری علی لاریجانی است. شنیده شد رایزنی‌های لاریجانی محدود نبوده و او در هفته‌های گذشته دیداری با برخی مراجع تقلید داشته است. لاریجانی بارها در مصاحبه‌های خود گفته است: «باید یک فضای بازی در مجلس وجود داشته باشد و تضارب آرا به‌طور جدی برای حل این مسائل باشد.» لاریجانی و فعالیت برای تصدی ریاست او محدود به این موارد نیست که گویا برخی از نمایندگان شاخص راه‌یافته به مجلس هشتم که در استان خود از نفوذ برخوردار هستند مسوول رایزنی و جلب آرای سایر نمایندگان هم‌استانی خود شده‌اند. یکی از نمایندگانی که در استان خراسان مسوول پیگیری موضوع است به کارگزاران گفت: «واقعیت این است حتی دوسوم اصولگرایان مجلس هفتم برای مجلس آینده رای نمی‌آورند. پیام مهمی را مردم به اصولگرایان داده‌اند و آن پیام این است؛ اگرچه ما به سمت اصولگرایی گرایش داریم اما نسبت به اصولگرایان مجلس هفتم انتقاداتی داریم که برای دور بعد به آنها رای نمی‌دهیم.» این نماینده گفت نتیجه چنین تحلیلی این می‌شود که مردم از ترکیب هیات‌رئیسه فعلی مجلس نیز ناراضی هستند.
    تحلیل این نماینده در شرایطی که آرای حداد عادل به عنوان اولین منتخب تهران در دور اول انتخابات را ملاک قرار دهیم به واقعیت نزدیک‌تر می‌شود. حدادعادل بیش از 700 هزار رای از حوزه انتخابیه بزرگ تهران نداشت اما آرای حدادعادل در مقام ریاست مجلس هفتم نیز دستخوش تغییر و تنزل بود. او که در سال اول توانست 226 رای از نمایندگان کسب کند در سال دوم و سوم با 160 و 150 رای سمت ریاست را حفظ کرد و در سال پایانی مجلس بیش از 170 رای اصولگرایان را نداشت. براساس اخبار شنیده شده در راهروهای پارلمان جبهه متحد اصولگرایان نیز نسبت به کاهش آرای حدادعادل در مجلس نگرانی دارد و از این‌رو احتمال چرخش از او به سمت کاندیدای دیگر وجود دارد. اکنون طیف حامیان حدادعادل در مجلس محدود به چهره‌هایی چون احمد توکلی، حسین فدایی و الیاس نادران است؛ گرچه حدادعادل به صراحت کاندیداتوری خود برای مجلس هشتم را اعلام کرده و گفته است قصد انصراف از مسوولیت ندارد. اما به نظر می‌رسد علی لاریجانی با برنامه‌ریزی‌ای که مخصوص خانواده لاریجانی‌هاست تلاش کرد تا روزهای پایانی موضع‌گیری صریحی نسبت به کاندیداتوری خود نداشته باشد اما اکنون زمان علنی شدن رقابت است.
    لاریجانی در نشست مطبوعاتی در شهر ساری گفته است انتخاب رئیس مجلس باید دموکراتیک باشد، همه نمایندگان در این مورد می‌توانند صاحب نقش باشند تا موضوعات قابل طرح در مجلس را پیگیری کنند.
    وی درباره اجماع اصولگرایان برای انتخاب رئیس مجلس هشتم نیز گفت: این یک روش متعارف در دنیا محسوب می‌شود که جریان‌های مختلف کاندیداهای موردنظر خود را معرفی می‌کنند. لاریجانی شرایط حال حاضر در مجلس هشتم را از جنس دیگری توصیف کرد و گفت: به‌رغم اینکه احزاب کاندیداهای مختلفی را مطرح می‌کنند گرایش من در ساختار اداره مجلس این است که به جای نگاه حزبی نگاه ملی جایگزین شود.
    وی از دعوت شدن خود در جلسه جبهه متحد اصولگرایان که روز پنجشنبه همین هفته تشکیل می‌شود خبر داد و افزود: اگر موانعی برای من به وجود نیاید قطعا در این جلسه شرکت می‌کنم. گرچه لاریجانی در مهمانی رقیب خود حدادعادل برای راه‌یافتگان به مجلس شرکت نکرد اما گفته است: «حتما در جلسه پنجشنبه حاضر می‌شود» پنجشنبه روز مهمی برای حدادعادل و لاریجانی است و تکلیف کرسی ریاست مشخص می‌شود. مطمئنا تعیین ریاست مجلس نقش مهمی در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری نیز خواهد داشت زیرا علی لاریجانی و غلامعلی حدادعادل هر دو از کاندیداهای احتمالی جناح اصولگرا در انتخابات ریاست‌جمهوری خواهند بود.


    محمدرضا زارع، ::: پنج شنبه 87/2/19::: ساعت 8:41 عصر
    نظرات دیگران: نظر


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 14
    بازدید دیروز: 172
    کل بازدید :112724

    >>اوقات شرعی <<

    >> درباره خودم <<
    از همه جا-از همه چیز-اخبارهای مورد علاقه من-مقالات-یادداشتهای من
    محمدرضا زارع،

    >>آرشیو شده ها<<
    آرشیو مطالب 1
    آرشیو مطالب 2
    آرشیو مطالب 3
    آرشیو مطالب 4
    آرشیو مطالب 5
    آرشیو مطالب 6
    آرشیو مطالب 7
    آرشیو مطالب 8
    آرشیو مطالب 9
    آرشیو مطالب 10
    آرشیو مطالب 11
    آرشیو مطالب 12
    آرشیو مطالب 13
    آرشیو مطالب 14
    آرشیو مطالب 15
    آرشیو مطالب 16
    آرشیو مطالب 17
    آرشیو مطالب 18
    آرشیو مطالب 19
    آرشیو مطالب 20
    23/3/87
    24/3/87
    25/3/87
    26/3/87

    >>لوگوی وبلاگ من<<
    از همه جا-از همه چیز-اخبارهای مورد علاقه من-مقالات-یادداشتهای من

    >>لینک دوستان<<
    سایت درج آگهی و تبلیغ رایگان اینترنتی پیام سرا
    دعوت به دوستی کلیک کنید

    >>اشتراک در خبرنامه<<
     

    >>طراح قالب<<
    پارسی بلاگ، پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ
    2006-ParsiBlog™.com ©